Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2013. augusztus 10., szombat

Beszámoló az ACSI Pitbike Euro Series magyarországi fordulójáról

A cikket a motox.hu  oldalról ollóztuk át.
pontos forrás itt






"Magyarország beírta magát a Pitbike történelmébe!

Sikeresen lezajlott az ACSI Pitbike Euro Series Magyarországon! Összesen 55 induló vágott neki Európa minden pontjáról az őrbottyáni fordulónak. A Magyar Pitbike Kupa 3 kategóriája mellett, még 6 osztályban értékelték a versenyzőket. A magyarok közül 2 induló nevezett az ACSI Pitbike Euro Series-re, mindketten remek helyezést értek el. A 12Expert nevezetű kategóriában Matern Balázs harmadik, Vidovics Ákos pedig negyedik helyen végzett összetettben. Llamas Kevin uralta ezt a kategóriát és maximális pontszámmal dőlhetett hátra nap végén. Ama 12-ben a francia Levet Christophe nyerte az első futamot, a másodikban azonban Romano Christian ért elsőként a célba. 35 Veterán-ban Rolandi Mario egészen más dimenzióban motorozott mint ellenfelei, könnyedén hagyta maga mögött a mezőnyt mindkét futamban. Ama12 U21-es kategóriában Fouert Thimbaurt, az LMO versenyzője győzedelmeskedett. Női kategória is részt vesz ebben a sorozatban, mégpedig 3 észt indulóval láthattuk ezt bebizonyosodni Őrbottyánban. Raba Kristel nyerte mindkét futamot ebben a kategóriában. A 10/10 Semi auto nevezetű kategória győztese, egyedüli indulóként, 
Marques Miguel volt.

A Magyar Pitbike Kupában, a Midsize kategóriát Matern Balázs (112)  nyerte mindkét futamban

Matern Balázs
 Senior-ban Kiss József (101) lett az első, Sport 140-ben pedig Szarka Tibor nyerte az első futamot, a másodikat viszont már Varga Levente (11).
Varga Levente 

Molnár Pétert, a Magyar Pitbike Sorozat főszervezőjét kérdeztük, mi a véleménye a hétvégéről:
" Egy álom vált valóra azzal, hogy ennyi külföldi versenyző eljött hazánkba egy pitbike versenyre -  kb. 2007-ben kezdtük el a pitbike motocross versenyek szervezését, a Vidovics testvérekkel és Matern Balázzsal, akkor még nem is sejtettük, hogy pár év múlva Európa elitjéhez fogunk tartozni ebben a sportágban. A most hétvégi versenyre érkeztek többek között Franciaországból, Olaszországból, Csehországból, Észtországból, Szlovákiából, Szlovéniából. Én úgy gondolom ma Magyarországon semmilyen offroad szakágban nincs ilyen verseny amire ennyi külföldi versenyző eljönne, ráadásul itt komoly "cross-Nemzetekről" beszélünk. Mindenképpen egy elismerés ez nekünk, és nem csak a verseny szervezőire gondolok itt, hanem a pitbike-osokra akik, teljesen a semmiből létrehozott jól megszervezett kupasorozaton versenyeznek, járnak a külföldi versenyekre űzik ezt az annyira nem népszerű sportágat, szerintem ez nekik is egy jó visszaigazolás, hogy jó úton járnak. Nem igazán sokan tudnak róla, de a Magyar MX élvonalból is sokan kipróbálták már magukat egy-egy ilyen versenyen, a névsor persze a teljesség igénye nélkül: Borka János, Déczi Balázs, Hujber Péter, Firtosvári Gábor, Ragacs Roli. Nagyon fontos megemlítenem azt is, hogy Franciaország és Olaszország után Magyarország a harmadik olyan nemzet Európában ahol már évek óta a nemzeti szövetség versenyrendszerében versenyeznek a pitbike-osok, érvényes licencel és biztosítással, ebben természetesen nagy szerepe volt az idén "leköszönt" Motocross Szakágvezetőnek Déczi Ferencnek is akinek ezúton is köszönet jár azért, hogy segítette a sportágat a kezdetekben. Egyszóval nagyon elégedett vagyok, hogy idáig "fajult" a dolog és remélem még sokan gondolják így a pitbike-osok közül, sok színvonalas versenyt kívánok mindenkinek.  "

Stefanics Ádám 








A Székesfehérvári Motocross Egyesület (Motoaction.hu) versenyzői nyerték mindhárom kategóriát. Csapatunk fiatal tagja: Stefanics Ádám (9)  a nemzetközi szinten is erősnek számító mezőnyben, az előkelő 4. helyet szerezte meg ebben a fordulóban.

Midsize mezőny dobogósai
Vidovics Ádám, Matern Balázs, Vidovics Ákos


Sport 140 dobobósai
Szarka Tibor, Varga Levente, Molnár Péter



Senior kategróia dobogósai
Kelcz Antal, Kiss József


Magyar Pitbike Kupa
Midsize
1. Matern Balázs
2. Vidovics Ákos
3. Vidovics Ádám
4. Stefanics Ádám
Senior
1. Kiss József
2. Kelcz Antal
Sport140
1. Varga Levente
2. Szarka Tibor
3. Molnár Péter
4. Buzás Péter



85cc MX Pro Action Kupa
1. Kiss Márk
2. Lévai Csaba
3. Vecskó Vanessza



ACSI PITBIKE EURO SERIES
12Expert
1. Llamas Kevin
2. Alceste Pallotta
3. Matern Balázs
4. Vidovics Ákos


Ama12
1. Levet Christophe
2. Adámek Michal
3. Romano Christian
4. Allas Anar


35 Veterán
1. Rolandi Mario
2. Lepik Marko
3. Tagapere Mati
4. Hromek Petr


Ama12 U21
1. Fouert Thimbaurt
2. Pajuri Claus Oliver
3. Maidla Juss
4. Jöeste Karl-Markus
Women
1. Raba Kristel
2. Raba Kristina
3. Jalas Kris
10/10 Semi auto
1. Marques Miguel


Képek már a galériában!"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése