Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2015. január 16., péntek

Versenyzéssel kapcsolatos tudnivalók

Az éves licenc váltása nem kötelező, de  Pitbike alapkiírás szerint az év végi értékelésben csak az éves licencet váltók kerülnek értékelésre.
Aki napi licenc-et vált (a verseny napján, a verseny helyszínén ) a napi értékelésben vesz részt (tehát a nap végén a dobogóra állhat, de az éves értékelésben nem szerez pontot)

Az éves licenc váltásának menetrendje alább olvasható:

A Székesfehérvári Motocross Egyesület   vezetője: Matern Balázs  várja a jelentkezőket.


Egyesület tagsági díja 8000 Ft/év. A licenc kiváltásához (melyet a sportegyesület intéz) előzetes sportorvosi vizsgálat szükséges. Ennek feltételei és költségei változóak. Ami biztosan kell: laborvizsgálat, EKG melyeket ha a sportorvos helyben végez el térítéskötelesek, de ha a körzeti orvos által kiállított beutaló alapján, a helyileg illetékes egészségügyi központban végeznek el, abban az esetben ingyenes . Ezen felül kérhetnek Fül- orr-gégészeti, orthopédiai , neurológiai, szemészeti vizsgálatot is. A sportorvos, ha nem magánorvosként, hanem EP-ral szerződött orvosként, a körzetébe tartozó páciensnek ad igazolást, életkortól függően szintén térítésmentes lehet. Erről érdemes előre tájékozódni.
Éves licenc díja a mams.hu oldalon kerül közzétételre.


A licenc kiváltásának menete:
1. Motocross licenc igénylő lap és minimum vizsga űrlap letöltése és kitöltése (ezt a sportorvossal le kell pecsételtetni)
2. sportorvosi igazolás beszerzése (előzetes kérdőív letöltése) vidd magaddal a licencigénylő lapot (erre pecsétel a sportorvos)
4. igazolványkép (2db)
3. jelentkezés egyesületbe

"Ismét kötelező a minimum vizsga, ennek űrlapja is hamarosan elérhető, amit kitöltve a licenckérővel együtt kell beadni a MAMS Titkárságra ".

Napi licenccel kapcsolatos tudnivalók:

"
- Napi licenc esetén nincs minimum vizsga.
- Napi licenc esetén nincs lehetőség rajtszám igény leadására.
- Érvényes jogosítvány 18 év felett kiváltja a sportorvosit. Akinek nincs jogosítványa: a fentiek szerint sportorvosi igazolás szükséges.
- Akinek nem volt tavaly licence arra nem vonatkozik a licencváltási határidő



forrás: www.mams.hu
"Sportorvosi igazolás
A sorozatos hamisítások miatt az Országos Egészségügyi Intézet új sportorvosi bélyegzőket készíttetett a sportorvosok részére. Az új bélyegzők két színlenyomatúak (kék és piros), ellipszis alakúak, tartalmazzák a rendelő kódszámát, a település nevét, valamint UV-fénnyel megvilágítva a sportorvos 5 jegyű nyilvántartási számát. Az új pecsét mellett kötelező szerepelnie a saját működési nyilvántartási számot tartalmazó orvosi bélyegzőnek, valamint a VERSENYEZHET/ALKALMAS stb. bélyegzésnek.
A sportorvosi igazolásokat a titkárság egyenként ellenőrzi, így kérjük a tisztelt versenyezőket, illetve egyesületeket, hogy mindenképpen eredeti példányban hozzák ezeket az igazolásokat. Azokban az esetekben, amelyekben a bélyegző hamisnak bizonyul, a licenckérelmet visszautasítjuk, és a hamisítást jelentjük az Országos Sportegészségügyi Intézetnek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése