Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2010. augusztus 23., hétfő

Edzés a dunavecsei pitbike pályán

Bár erdetileg Siófokra terveztük, de úgy döntöttünk inkább a dunavecsei pályán tartjuk a vasárnapi edzést. Az időjárás nem igazán volt kegyes hozzánk, a délutáni órákban újra 30 fokhoz közelített a hőmérő higanyszála. Az edzésen négyen vettünk részt. A juniorok küzül sajnos Kovács Patrik #3, és Fodor Milán #22 gépe még mindig nem üzemképes, így a fiatal versenyzők csapatát






Stefanics Adám #9,












Bakon Sanyi #2 ,















- és jómagam Levi#11-
képviseltük















Velünk tartott Kiss Józsi #101 (senior) is.








A dunavecsei pitbike pálya igen technikás (most kissé nyomos is volt) , igy célszerű az energiánkkal jól gazdálkodni. Ezt én már az elején elbaltáztam, egy hosszúra sikerült ugrással. A lyukas ugró érkező púpja helyett, az ugrón túl kb. 3 méterrel a kanyarban landoltam, szerencsére sikerült a motort megtartanom, így nekem nem esett bajom, de a hátsó lengővilla bánta az akciót :(.
A második akciót Sanyónak sikerült kiviteleznie.Az elmondások szerint: az egyik ugrató utáni kanyargós részben rossz nyomba érkezett, az az oldalfalhoz vitte, majd nekiterelte egy traktorguminak így igen csúnyát esett. A kisujja sérült, de ellátás (ásványvizes lemosás, ragtapasz ;) után tovább folytatta a menetet. A hátsó fék letört.
Ádám motorján az edzés vége felé a gázbowden szakadt el. Egyedül Józsi és Bucci-ja úszta meg fennakadások nélkül a napot.
Edzőnk: Matern Balázs szokás szerint egyenként értékelte teljesítményünket és mindenkit személyre szóló instrukciókkal látott el.

A tanácsokat a következő körökben igyekeztünk megfogadni, ezzel lényegesen javult a technikánk és az erőnkkel is jobban tudtunk gazdálkodni. Újra sokat tanulhattunk.
Ilyenkor döbbenhetünk rá mennyivel többet fejlődhetünk egy tapasztalt versenyző által tartott, szervezett edzésen, mint saját kútfőből, esetleges megfigyeléseinkre támaszkodva. Ha valaki még kezdő, így elkerülhető a rossz beidegződések rögzülése.
Ezért én azt javaslom, hogy aki kedvet érez ehhez a sporthoz (legyen akár junior, akár senior, akár a kettő közt ;) , vegyen részt szervezett edzésen. Jó lenne, ha többen is lennénk, és nem hagynánk , hogy létszámhiány miatt leépüljön ez a viszonylag könnyebben elérhető technikai sport kishazánkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése