Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2010. október 5., kedd

Pitbike Mx race Piliscsév

A képeket a motorinfo.hu oldalról kölcsönöztük. Ezúton is köszönet érte!Monster Energy Pitbike Mx Race PiliscsévVidovics Ákos ---------------- Borka János
Matern Balázs 112Midsize 12" kategória versenyzői


2010. október 3-án a pitbike-oké volt a főszerep a Piliscsévi Motocross Centrumban. Érkezéskor rendezett, tágas depo várta a versenyzőket. Így a Motoaction csapat is együtt tudta tölteni az edzésen és futamokon kívüli időt. Lehetőségünk volt megbeszélni a mély homokos talajjal bíró, igen nehéz pálya sajátosságait.

A verseny szervezett formában zajlott. Rajtgép, szalagozás, pályabírók , ezen felül: zene, a büfében 3 féle főzött étek, palacsinta egyebek... Az időjárás is kegyeibe fogadta a küzdelemre éhes versenyzőket. A Motoaction junior csapata teljes létszámban jelen volt: Török Márkó #199, Kovács Patrik #3, Fodor Milán#22, Stefanics Ádám #9, Bakon Sándor #2 és jómagam Varga Levente #11.
A piliscsévi verseny az idei szezon legmagasabb számú nevezett versenyzőjét mondhatja magáénak. Közel 40 főt.

A juniorok edzése 10 órakor kezdődött. Mivel mi voltunk akik a elsőként "léphettünk ringbe" még nem volt olyan mély nyomos a pálya ezért könnyebb volt begyakorolni (ez nekem fontos volt, mert még sohasem motoroztam Piliscséven). Az első edzésen sikerült megismerkedni a nyomvonallal. A 2. edzésen már más volt a helyzet: a nagyok igencsak széttúrták a pályát. Sokkal nehezebb volt menni rajta. A leglazább talajú részen már olyan mély nyomok voltak hogy amikor az egyikbe belementem a lábam beakadt egy nagy homokkupacba, azzal a lendülettel a lábtartó hátulról eltalálta a vádlimat. Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy eltört a lábszáram. Amikor fel kellett állni és rá tudtam nehezedni úgy gondoltam nem lehet súlyos. El is felejtettem, nem is éreztem a fájdalmat mentem tovább.
Az ebédszünetben a fiúkkal (Sanyó és Ádám) elmentünk bejárni a pályát (közben azért a rossz nyomokat lesimítottuk:P, mert elsőként minket indítottak).
Az első futamban jól sikerült a rajtom (3.-nak jöttem el). Az első kanyarban többen megelőztek, az elsők közé került a pitbike junior futamában most debütáló Dibusz Erik #14, Stefanics Ádám viszont mögöttem ragadt, én ezt ki is használtam. Gyorsabb tempóval megpróbáltam védekezni a támadásai ellen mert akkor egy hellyel előbb végezhettem volna. De később megelőzött. Olyan félidőtájt Fodor Milán az egyik kanyarban elesett. A kínálkozó alkalmon kapva gyorsan leelőztem, hogy sokkal előrébb legyek mire ő felkel. Így végül 6. lettem, aminek örültem mert egy teljesen ismeretlen, mások által is nehéznek ítélt pályán versenyeztem.A juniorok 1. futamában Bakon Sándor # 2 szerezte meg az első helyet.A midsize 12" kategória első futamában is voltak izgalmak. A kategória esélyese Matern Balázs lemaradt a rajtról. 15 mp-es tábla híján a versenybíró a pálya szélén álló órára mutatott, melynek jelentéséről Balázs nem tudott, ugyanis az eligazítás alatt épp versenytársának segített a depo-ban. A következő pillanatban az 5 mp-es tábla került elő, majd a rajtgép azonnal lecsapódott (fontos szabály, hogy az 5 mp-es tábla bemutatása után bármikor elindíthatják a futamot). Balázs azon vette észre magát, hogy a többiek elhúznak, de Ő még a szemüvegét is a kezében tartja... Gyorsan versenytársai után iramodott, és stabil, tempós motorozásának köszönhetően a futam végére feljött a 4. helyre.A Midsize kategória 2. futamában Matern Balázs#112 elhozta a rajtot, a nyakában Vidovics Ákossal. Egészen a második kanyarig, ahol úgy tűnik nem volt elég hely az együtt forduláshoz ezért Ákosnak "döntenie" kellett, melynek során a talajmintavétel mellett tette le a voksát. Balázs mögött így Vidovics Ádám szántotta a homokot, őt a a nap sztárvendége a Magyaroszági MX OB. bajnoka Borka János követte. Nem sokkal később egy igen komoly esés borzolta a kedélyeket, melynek során Vidovics Ádám véletlenül egy épp eleső lekörözött versenyzőn landolt. A szerencsétlen helyzetbe Vidovics Ákos is belekeveredett, aki a következő körökben: oldalát fogó, félkezes motorozással a nézők aggodalmas tekintetét tudhatta magáénak. De kitartóan végigvitte a futamotReméljük, hogy az érintettek komolyabb sérülés nélkül megúszták az akciót.
(Borka Jani #266 sikeresen kikerülte a többieket)
A második futamban Matern Balázsnak lengett először a kockás zászló , második befutó Borka Jani (pirosban a háttérben)

A juniorok 2. futamában is voltak érdekességek. A rajtot megint sikerült jól elkapnom, viszont az összesítésben vezető, junior bajnokjelölt Bakon Sándor beragadt (biztosan utánozta Balázst :P) úgyhogy neki is leghátulról kellett indulnia.
Németh Gergő néhány körön át vezette a futamot (hazai pálya ;), de nyomában ott volt Stefanics Ádám aki kivárta, hogy Gerit elhagyja kondija. Így az élre tört. A pitbike versenyen most debütáló Dibusz Erikről #14 sem feledkezhetünk meg hiszen a 7. helyről hajrázva végül Ő nyerte a futamot! Emellett szép tartásával egyenletes, határozott, technikás motorozásával hívta fel magára a figyelmet (nem mellékesen megemlítendő, hogy azért motocross-os múltat és jelent mondhat magáénak az új pitbike rider).

Visszatérve saját élményeimre: Bakon Sándor félidőtájt már előttem volt. Nem tudtam, hogy hányadik csak azt, hogy 5.-nél jobb helyen végez majd. Mint utóbb kiderült: négyszer lepihent a földre így harmadikként sikerült befutnia . A futam 3/4-énél Fodor Milánnak elfogyott a kondija, láthatóan lelassult, az alkalmat kihasználva gyorsan le is előztem. Biztonságos előnyre tettem szert, így nem kellett senkitől tartanom. Az élmezőny (Dibusz Erik, Stefanics Ádám, Bakon Sándor és Németh Gergő) elhúzott így igyekeztem biztonságos, stabil motorozással megtartani az 5. helyet, ami sikerült is.____________________________________________________________________
Tegnap értesültem róla, hogy Kovács Patrik#3 keresztszalagját sérülés érte. Ezúton is kívánok neki gyors felépülést!!!


(Az én lábam is javulóban, külsérelmi nyomok nem látszódnak, köszönhetően a csizma védő szerepének. Ha megeröltetem még fáj, de vasárnapra remélem tünetmentes lesz)

Sajnos a Senior és Mini 10" futamokról nem tudok elsőkézből beszámolni (Mentségemre legyen mondva :az Ő versenyük alatt szoktuk kifújni magunkat). De kárpótlásul : Pitbike.hu beszámoló, és Motoaction.hu beszámoló.Beszámoló és képek a Motorinfo.hu-n


Videót Németh Gerinek #19 köszönhetjük : Piliscsév Monster energy pitbike race

Találkozunk:
A 2010-es év záró versenyén
Október 10-én Siófokon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése