Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2010. november 8., hétfő

Beszámoló: Minimoto sx Európa kupa Milánó









Milano mini sx Európa verseny beszámoló
2010. november 08. hétfő, 10:36

Magyar siker a Milánói Pitbike Sx Európa versenyen
Csontos Milán és Matern Balázs a Motoaction Pitbike Csapat versenyzői részt vettek a 2010. november 5-én a Milánói motorshow keretein belül rendezett Pitbike SX Nemzetközi versenyen. A verseny Európa egyik legnagyobb motorkiállításának a betétprogramja így elég nagy nézettségnek örvend. Francia, olasz és magyar nemzetek vettek részt a rendezvényen.
Két csoportban kvalifikációs tréning alapján dőlt el hogy ki indulhat az A és B döntőben.
Milán#91 és Balázs#112 is 3. helyen kvalifikálta magát a csoportjában így mindketten az „A” döntőbe kerültek. Itt két futam alapján dőlt el az eredmény sorsa. A fiúk az olasz gyártmányú BucciMoto-val versenyeztek, mint a verseny favoritjának számító Mike Valade#140 (Francia Bajnok) is. Motorizáltság terén komoly hátrányt kellett elszenvedni a srácoknak, de ennek ellenére igyekezték állni a „sarat”, ami szó szerint is igaz, mert elég mély volt a pálya a pitbike-ok számára. A startoknál Balázs jobb rajthelyet választva kétszer is 4-nek fordult, de egy dupla ugartót nem vállat és Milán itt le is csapott rá mindkét alkalommal. Külföldön is egymásra találtak a magyar fiúk. Milán 4. lett mindegyik futamban, Balázs pedig két 5. hellyel lett gazdagabb. (10 versenyző indult a döntő futamokban.)
Milán:
„A versenyről késve szereztünk tudomást, mert Claudio(a BucciMoto gyártója) október 20-a körül szólt nekünk hogy van e kedvünk ide eljönni és versenyezni. Készülni itthon egy ilyen versenyre nehéz, mert nincs sx jellegű pálya és időszűkében is voltunk. A pálya tetszett, viszont a mély fogós talajt és a vájatos ugrókat még sokat kell gyakorolnom. Az eredményemmel elégedett vagyok. A futamok után Claudio Bucci gratulált nekünk hogy tetszett neki versenyzésünk és közölte velünk hogy ott a helyünk a következő hétvégén Genovában megrendezésre kerülő szintén nemzetközi mini supercross-on. Édesapámnak és Motoaction.hu-nak köszönöm a támogatást.”
Balázs:
„Nagyon örülök, hogy sikerült kijutnunk erre a rendezvényre, mert még szerdán nem volt biztos az indulásunk és ugye a versenyt pénteken rendezték. Az utolsó hazai pit versenyen sajnos megsérültem és ebből még nem épültem fel 100%osan. A pálya szokatlan volt számomra és lassabban is tanulom az új dolgokat, mint a Milán és igyekeztem teljesen biztosra is menni és nem megsérülni újra. Úgy érzem ez így volt rendben és nagyon örülök az 5. helynek. A Genovai versenyre Claudio invitál minket és igyekszik majd segíteni mindenben nagyon jó érzés. Remélem hasonlóan sikeresen tudjuk képviselni a hazai színeket és a BucciMoto-t is.
Támogatók:
Motoaction.hu







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése