Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2011. április 19., kedd

forrás: mxonline.hu


"A pitbike-ozás is Piliscséven kezdődik




A legendás Piliscsévi MX OB keretében lesz a hazai pitbike vereny idény-nyitó derbije. Mit érdemes tudni a terepmotorozás eme fiatal szakágáról? Azt most megpróbáljuk összegyűjteni nektek.




Mint ahogyan az elmúlt négy évben, idén is lesznek pitbike mx versenyek hazánkban. A pitbike-osok számára az idei esztendő a „megkomolyodásról”, az új szabályokról szól. 2011-ben a pitbike versenyek is a MAMS keretein belül fognak zajlani, tehát ugyanúgy mint egy hagyományos cross verseny. A versenyzőknek rendelkezniük kell licenccel, biztosítással stb. A pitbike versenyek ezentúl nem csak elszeparáltan lesznek megrendezve, hanem lesz olyan Motocross OB futam is, melynek betét versenyeként lesz lebonyolítva a pitbike mx verseny.




A versenyzők létszáma a tavalyi évben átlagosan 35-40 fő körül mozgott. Öt különböző kategóriában vannak értékelve a riderek. Ezek a következőek: Junior itt a fiatalabb korosztály mérkőzik, meg egymással egészen 15 éves korig itt mehetnek a gyerekek. A Senior kategória: itt a nevéből is adódik, az idősebb generáció csatázik (35 éves kor felettiek). Továbbá van két fő kategória ami általában a világ minden táján megvan a pitbike versenyeken. Ezt a két kategóriát a kerék mérete különbözteti meg egymástól , egyik a Mini 10” itt a 12 -10 kerékmérettel rendelkező pitbike-ok állhatnak rajthoz. A nagyobbik, és talán a pitbike-ozás király kategóriája pedig a Midsize 12”, itt a 14-12-es méret az elfogadott. 2011-től a Midsize kategórián belül külön díjazzák a 140cc, ill. az az alatti hengerűrtartalommal rendelkező motorosokat, ezt Sport 140 osztálynak hívják.

Az idei szezonban a piliscsévi fordulót még négy másik követi, tehát összesen öt állomása lesz a pitbike MX sorozatnak.





Monster Energy Pitbike MX Sorozat 2011:
Piliscsév 04.23. Motocross Ob. + Pitbike MX verseny
Nagykőrös 05.07. Quad Kupa + Pitbike MX verseny
Pásztó 07.09 – Pitbike MX
Örkény 09.10 – Pitbike MX + Quad Kupa
Monor 10.09 – Pitbike MX

Tehát pitbike mx versenyek 2011-ben is elsőként a Piliscsévi MotoCross Ob-n. Bárkit akit érdekel a pitbike versenyzés, szeretne bővebb információkat megtudni erről a szakágról az látogasson el a sorozat honlapjára: pitbikemx.com-ra, illetve jöjjön el Piliscsévre és nézze meg a versenyt."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése