Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2011. augusztus 23., kedd

Pitbike Csoki kupa Dunavecsén





Az idei évet jellemző uborkaszezonban örömmel vettük Kiss Józsi (101) aug. 20-ára szervezett Csoki Kupa kiírását. Egész héten dolgozott a szorgos dunavecsei csapat, hogy formába hozzák a pályát. Ezt 100 %-ban teljesítették is, hisz odaérkezésükkor tökéletesen kialakított ugratók, simított, belocsolt, kiszalagozott pálya, zászlósok csapata várta a versenyezni vágyó pitbike-osokat.
Úgy vélem egy bajnokságon is megállta volna a helyét a helyszín és a szervezés.

Az időjárás is támogatta a rendezvényt, a tikkasztó meleget enyhítette a hűsítő szellő. A nagy árnyas fák tövében kényelmesen pihenhettünk a futamok között. Közben a készülő ebéd illata is fokozta a jókedvet.
Egyetlen dolog volt ami hiányzott: a népes nevező gárda.

HOL VAGYTOK PITBIKE VERSENYZŐK ?

Délelőtt 2*15 percnyi edzésen vehettek részt az indulók, majd a vendéglátó gárda által készített, igazán finomra sikeredett ebéd elfogyasztása után elindultak a futamok.
A versenyzők kérésére frissen locsolt pályán indulhatott az első futam. Ez okozott némi nehézséget, ugyanis a rajt utáni első kanyar belocsolása igencsak jól sikerült. Emiatt Stefanics Ádám elcsúszott, de a talpraesett versenyző azzal a lendülettel fel is állt, majd az emelkedőn feltolt motorjára pattant és a mezőny után eredt. Eközben Kelcz Anti (181) is sikeresen megküzdött lefulladt motorja újraindításával. Ezek után elindult a hajsza, melynek végén Kiss Józsi (101) érkezett elsőként a lengő kockás zászlóhoz, őt Stefanics Ádám (9) követte, harmadikként Varga Levente (11)érkezett majd az újonnan bemutatkozó 409-es rajtszámú rider, őt követte Kelcz Antal, végül a tavalyi év junior versenyeiről ismert, beköszönő Fodor Milánt intette le a kockás zászló.

A második futam elején Stefanics Ádám esése elvonta a figyelmemet így néhány kör erejéig csak Kelcz Antira (aki azonnal megállt és segített a fiatal versenyzőnek) és Ádira figyeltem. Ádám motorját a sáros pályarészről kiérve, a száraz talaj annyira megfogta, hogy nem tudta kivédeni az esést, melynek következtében a jobb combját csúnyán megütötte. Junior rider lába azonnal dagadni kezdett így gyors pakolás után ők a Siófoki kórházba vették az irányt (szerencsére törés nem, de erős zúzódás érte, melyet jegeléssel és gyógyszerrel kezeltek az elmúlt héten).



A második futam után a végeredmény:

1. Kiss József 101
2. Varga Levente 11
3. Serbán Péter 409
4. Kelcz Antal 181
5. Stefanics Ádám 9
6. Fodor Milán 22


Csapatunk nevében ezúton is köszönjük a vendéglátást, a finom ebédet, a szuper pályát és szervezést, és külön köszönjük a figyelmességet és a fagyit!

üdv: Viki (Ladybug)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése