Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2011. december 21., szerda

2012. évi tudnivalók

Tagfelvétellel kapcsolatos tudnivaló

Annak a sportszervezetnek, amely a MAMS tagja akar lenni, tagfelvételi kérelmet kell beadnia, amit az elnökség fog elbírálni. Az eredetiben benyújtott kérelem mellé csatolni kell a szervezet vezetője által hitelesített alapszabályt (cégek esetében a társasági szerződést), a nyilvántartásba vételről szóló jogerős bírósági határozat másolatát, egy 30 napnál nem régebbi (cég)bírósági kivonatot, illetve egy 30 napnál nem régebbi nullás adóigazolást.

Cégek esetében alapkövetelmény, hogy a főtevékenység egyéb sporttevékenység legyen.


Évkezdés az egyesületek számára

Minden MAMS tagegyesületnek január 31-i határidővel tagdíjat kell fizetni. Azon egyesületnek, aki versenyt akar rendezni, illetve versenyzőt akar indítani, szakáganként nevezői licencet kell kiváltania. Amennyiben lesz I licences versenyzője, az adott szakág nemzetközi nevezői licencét kell kiváltania, minden más esetben elég a nemzeti nevezői licenc.

A befizetésekkel egy időben nevezői licencigénylő nyomtatványt kell kitölteni és leadni, valamint egy 30 napnál nem régebbi bírósági kivonatot, illetve friss nullás adóigazolást. Ezek hiányában nem adjuk ki sem a nevezői licencet, sem a versenyzői licenceket.


Évkezdés versenyzők számára

A versenyzői licenc kiváltásának határideje február 15. A határidő után beadott I és N licenc igénylés többe kerül.

A licencigénylőnek tartalmaznia kell a versenyző adatait, aláírását (kiskorú esetében a szülő aláírását is), 1 db fényképet, érvényes sportorvosi engedélyt, valamint az egyesület pecsétjét és a szakágvezető aláírását is.

A beadott kérelmeket csak akkor fogadjuk el, ha a versenyző egyesülete rendelkezik az adott szakágra vonatkozó nevezői licenccel.


Sportorvosi igazolás

A sorozatos hamisítások miatt az Országos Egészségügyi Intézet új sportorvosi bélyegzőket készíttetett a sportorvosok részére. Az új bélyegzők két színlenyomatúak (kék és piros), ellipszis alakúak, tartalmazzák a rendelő kódszámát, a település nevét, valamint UV-fénnyel megvilágítva a sportorvos 5 jegyű nyilvántartási számát. Az új pecsét mellett kötelező szerepelnie a saját működési nyilvántartási számot tartalmazó orvosi bélyegzőnek, valamint a VERSENYEZHET/ALKALMAS stb. bélyegzésnek.

A sportorvosi igazolásokat a titkárság egyenként ellenőrzi, így kérjük a tisztelt versenyezőket, illetve egyesületeket, hogy mindenképpen eredeti példányban hozzák ezeket az igazolásokat. Azokban az esetekben, amelyekben a bélyegző hamisnak bizonyul, a licenckérelmet visszautasítjuk, és a hamisítást jelentjük az Országos Sportegészségügyi Intézetnek.

Licencfajták

A MAMS háromfajta éves versenyzői licencet ad ki: I, N és C. Év közben felfelé lehet licencet váltani, lefelé azonban nem. Minden licenchez kötelezően balesetbiztosítás is tartozik.


C licenc

A C licenc feljogosítja tulajdonosát, hogy tömegsport versenyeken vegyen részt.

Napi licenc

Az éves licenceken felül a MAMS napi licencet is kiad. A napi licencet érvényes sportorvosi igazolással, vagy érvényes jogosítvánnyal együtt lehet kiváltani. A licenchez napi biztosítás is tartozik.

Versenyrendezéssel kapcsolatos tudnivalók

Versenyt csak olyan MAMS tag tud rendezni, aki rendelkezik az adott szakágra szóló nevezői licenccel. Az aláírt, lepecsételt versenykiírást a MAMS által kiírt versenyek esetében min. 30 nappal, meghívásos versenyeknél min. 15 nappal kell a titkárságra beküldeni. A titkárság a jóváhagyás után azt körbeküldi az érintett tisztségviselőknek, valamint felrakja a MAMS honlapra és -nemzetközi verseny esetében- az UEM naptárba.

A verseny utáni első munkanapon a rendezőnek a titkárságra be kell küldenie a rajtlistát, és az az alapján kiszámított felelősségbiztosítási díjat be kell fizetnie (800 Ft/fő).


Tudnivaló a MAMS biztosításokról

A MAMS a licencárakkal együtt szedi be a biztosítások díjait is. A MAMS licences versenyzők, bírók és felügyelők a biztosító által felajánlott egyedi biztosítási csomagot kapják, amely a piaci árnál lényegesen kedvezőbb. A MAMS a biztosítások árát továbbítja a biztosító felé, ezzel létrehozva a versenyző biztosítási jogviszonyát.

Jelenleg két fajta hazai biztosítás létezik: sima és ún. „24 órás”. A sima biztosítás csak a versenyre és az azt megelőző edzésre érvényes, a 24 órás ezzel szemben a többi, hivatalosan bejelentett, MAMS tag által szervezett edzésekre is vonatkozik.


Kárbejelentéssel kapcsolatos tudnivalók

A MAMS honlapján található kárbejelentő nyomtatványt kell kitölteni és az egyesülettel lepecsételtetni, majd minden orvosi dokumentáció másolatával együtt a titkárságra kell eljuttatni.

Csak hivatalos versenyen, illetve edzésen történt sérülést lehet bejelenteni!

forrás : MAMS


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése