Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2013. január 23., szerda

PITBIKE VERSENYZÉS 2013
Azoknak a versenyzőknek akiknek az elmúlt évben is volt licencük:
Licenc igénylés leadásának határideje 2013.március 15.


A színes szövegrészre kattintva a megfelelő oldalra navigálhatsz. 
 
Rajtszám igényeket a rajtszám@gmail.hu címen lehet bejelenteni.

Minden  pitbike versenyzőnek érvényes  licenccel  és biztosítással kell rendelkezni.
Ezek igényléséhez  be kell lépni egy tetszőlegesen választott sportegyesületbe.

MAMS díjak  és biztosítási díjak  várhatóan 2013. január 28. után lesznek elérhetőek a MAMS honlapján04.27 Őrbottyán1
05.25 Dunavecse
07.27 Őrbottyán2 Pitbike Euro Cup Series
08.20 Csákánydoroszló
09.01 Székkutas
10.13 Kőszárhegy

 ( a megtekintéshez google fiók szükséges. Itt létrehozható.)

A Székesfehérvári Motocross Egyesület   vezetője: Matern Balázs  várja a jelentkezőket.

Egyesület tagsági díja 6500 Ft/év. A licenc kiváltásához (melyet a sportegyesület intéz) előzetes sportorvosi vizsgálat szükséges. Ennek feltételei és költségei változóak. Ami biztosan kell: laborvizsgálat, EKG melyeket ha a sportorvos helyben végez el térítéskötelesek, de ha a körzeti orvos által kiállított beutaló alapján, a helyileg illetékes egészségügyi központban végeznek el, abban az esetben ingyenes . Ezen felül kérhetnek Fül- orr-gégészeti, orthopédiai , neurológiai, szemészeti vizsgálatot is. A sportorvos, ha nem magánorvosként, hanem EP-ral szerződött orvosként, a körzetébe tartozó páciensnek ad igazolást, életkortól függően szintén térítésmentes lehet. Erről érdemes előre tájékozódni.
Éves licenc díja 2013-ban :  6000 Ft + 4400 biztosítás


A licenc kiváltásának menete:
1. Motocross licenc igénylő lap letöltése és kitöltése (ezt a sportorvossal le kell pecsételtetni)
2. sportorvosi igazolás beszerzése (előzetes kérdőív letöltése) vidd magaddal a licencigénylő lapot (erre pecsétel a sportorvos)
4. igazolványkép (2db)
3. jelentkezés egyesületbe

"Ismét kötelező a minimum vizsga, ennek űrlapja is hamarosan elérhető, amit kitöltve a licenckérővel együtt kell beadni a MAMS Titkárságra ".

Napi licenccel kapcsolatos tudnivalók:

"
- Napi licenc esetén nincs minimum vizsga.
- A minimum vizsgáról az egyesületi vezetők adnak majd felvilágosítást, de ez egy internetről letölthető dokumentum lesz.
- Napi licenc esetén nincs lehetőség rajtszám igény leadására.
- Érvényes jogosítvány 18 év felett kiváltja a sportorvosit. Akinek nincs jogosítványa: a fentiek szerint sportorvosi igazolás szükséges.
- Akinek nem volt tavaly licence arra nem vonatkozik a márc.15.


Idén 7 verseny lesz pitbike mx-ben, tehát mindenképpen érdemes az Éves pitbike mx licenc."
forrás: Molnár Péter


forrás: www.mams.hu
"Sportorvosi igazolás
A sorozatos hamisítások miatt az Országos Egészségügyi Intézet új sportorvosi bélyegzőket készíttetett a sportorvosok részére. Az új bélyegzők két színlenyomatúak (kék és piros), ellipszis alakúak, tartalmazzák a rendelő kódszámát, a település nevét, valamint UV-fénnyel megvilágítva a sportorvos 5 jegyű nyilvántartási számát. Az új pecsét mellett kötelező szerepelnie a saját működési nyilvántartási számot tartalmazó orvosi bélyegzőnek, valamint a VERSENYEZHET/ALKALMAS stb. bélyegzésnek.
A sportorvosi igazolásokat a titkárság egyenként ellenőrzi, így kérjük a tisztelt versenyezőket, illetve egyesületeket, hogy mindenképpen eredeti példányban hozzák ezeket az igazolásokat. Azokban az esetekben, amelyekben a bélyegző hamisnak bizonyul, a licenckérelmet visszautasítjuk, és a hamisítást jelentjük az Országos Sportegészségügyi Intézetnek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése