Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2013. október 14., hétfő

Évadzárás



2013.10.12. Kőszárhegy 


Elérkezett az évad vége. Ez valamelyest megnyugvással tölt el mert sikerült ezt az évet is épségben zárni, és természetesen elégedettséggel is, hisz a blog tulajdonosának

Varga Leventének (#11) sikerült megszerezni  éves összesítésben a Sport 140 kategória 2. helyét, 

ezzel eleget téve idei célkitűzésének, mely a dobogós hely volt. Ez volt az első év a felnőtt versenyzők között. A pitbike sport legnépesebb kategóriájában a szezon során többször is sikerül a dobogó legfelső fokára állnia. Ezúton is gratulálok az elért eredményhez :)

    Kicsit kalandozzunk a témák között
   Engem komolyan foglalkoztat a kérdés, mi lehet az oka, hogy bár Magyarországon több száz pitbike tulajdonos van, mégis igen kevesen vannak akik kilátogatnak a versenyekre..Ezzel megvonva maguktól az esélyt, hogy beleszeressenek a sportba, és motivációt merítsenek ahhoz, hogy csatlakozzanak a versenyzők táborához.  Gondolom most többen felhördülnek, hogy ugyan már honnan lehetne rá pénzem... messze lakunk és hasonló kifogások. De higgyétek el itt a legtöbben bele sem fogtak volna ha előre pánikolnak ezeken a kérdéseken. Az tény, hogy pénzbe kerül (ugrik néhány hétvégi buli)  átcsoportosításra van szükség és fontossági sorrendet kell állítani, de megéri.  Ez a sport is, mint bármelyik másik:  célt, irányt, büszkeséget (függetlenül az elért helyezéstől), önbizalmat, kitartást és tartást ad minden versenyzőnek. És ezt az élet egyéb területein is kamatoztatni fogják akik belekóstolnak e nem veszélytelen, de mindenképpen adrenalintermelő sportágba. 
  A  pitbike sport  honosítását elindító emberek, akik 2006-tól napjainkig igyekeznek népszerűsíteni az Mx kistestvérét, sokat tettek azért, hogy idáig eljussunk. Jól megszervezett , biztonságos körülmények között, elismerő díjazással zajló eseményekké fejlődtek a kezdeti háziversenyek .Ezzel emelve a pitbike sport színvonalát. A Mini-, illetve a Sprintcrosshoz való csatlakozásunk elősegíti a pitbike sport népszerűsítését. 
    Míg egy-két évvel ezelőtt viccesnek találták a nézők, a pici motorokon gyorsan haladó versenyzőket, napjainkban  egyre több elismerő szót hallok a látványosan trükköző, izgalmas csatákat vívó rider-eket néző közönségtől. 
Fontos a szervezés, képviselet, tájékoztatás, a híranyagok, képanyagok folyamatos leadása, az adminisztrációs munka, de mégis a legfontosabbak a versenyzők, akik hétről hétre folyamatosan készülnek a megmérettetésre. De sajnos egyre fogyunk.. Ezért azt kérem: akinek motoszkál a gondolat a fejében, hogy szívesen csatlakozna: látogasson el bátran az edzéseinkre, rendezvényeinkre, ahol mindig jó hangulatban, szabad levegőn, egy-egy alkalommal is sokat tanulva  töltjük a hétvégi napok egy-egy délelőttjét vagy délutánját..

Hadd köszönjem meg  mindenkinek az idei év munkáját: legyen az szervezés,  versenyzés, szurkolás, híradás,  vagy bármely más építő jellegű, kapcsolódó tevékenység. 
Mert nélkületek nem lenne ma Magyarországon PITBIKE MX :)

Ezúton kérem az idei év versenyein résztvevő rider-eket, hogy tiszteljenek meg egy éves összesítő beszámolóval, melyet  facebook üzenetben, vagy e-mail-ben is szívesen fogadok.

Thurzó Viktória (Ladybug)




ui: OKTÓBER 27-ÉN A DIGISPORTON LÁTHATJÁTOK A BESZÁMOLÓT A KŐSZÁRHEGYI VERSENYRŐL 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése