Ha már hallottad, de nem tudod pontosan miről is van szó... Ha szereted a technikai sportokat, de eddig úgy hitted elérhetetlen számodra... Ha jó társaságra és egy kis adrenalinlöketre vágysz, de nem riadsz meg a kemény munkától sem, ami mindezek eléréséhez vezető úton vár...

2014. május 27., kedd

Beszámoló Székkutasról

    Május 25-én vasárnap került megrendezésre a Pitbike Kupa második fordulója, melynek Székkutas adott otthont. Az előző évben is  megtapasztalt, remekül szervezett versenyen vehettünk részt.
A házigazda általi kedves fogadtatás, a finom reggeli, a gyors adminisztráció mind hozzájárult, hogy jól kezdődjön a nap. A pálya remekül előkészített állapotban várta a versenyt. Melyre a hajnali égi áldás egy kicsit még rásegített. Ebédidőben ínycsiklandó kínálatból választhattak a nézők és a versenyzők, volt itt minden mi szem szájnak ingere (sült hekk, csülök, rablóhús és egyéb finomságok), a nagy melegben enyhülést keresők fagylaltozhattak, s akinek mx portékát támadt kedve vásárolni, azt is megtehette. Szólt a zene és mellette a dübörgő motorhang. Egyszóval minden megvolt ami egy jó motocross versenyhez tartozik.
    A kissé szűkös depóban sikerült nagyjából egy kupacban elhelyezkedni a pitbike versenyzőknek, így tudtuk egymást segíteni, amire szükség is volt. Előfordult kisebb, javítható: Máté kipufogójának rögzítése feladni készült  a küzdelmet, de kapott némi támogatást, így kibírta a 2. futam végéig , de sajnos nagyobb műszaki hiba is , ami miatt végül Szabó Viktor nem tudott rajthoz állni a 2. futamban, Jelenek Viktor is a szerencsének köszönhette, hogy a motorblokk a helyén maradt a verseny végéig. De ne ugorjunk ennyire előre...
A szabadedzés rendben lezajlott, melyen új, tehetséges versenyzőnk:  Michalek Máté #5 futotta a legjobb köridőt:


A mért edzésen már próbálgatták a lehetőségeket a riderek, így a következő eredmény született:


Az első futamban Kiss József végig a vezető pozíciót tudhatta magáénak, de Varga Levente #11, és  Michalek Máté #5 igencsak szorongatta, így kénytelen volt gyorsabb tempót diktálni magának. Az élbolyt nem sokkal lemaradva Jelenek Viktor #417, Berkes Maximilán #117 és Szabó Viktor # követte. Az első 6 versenyzőt, kezdő motorosunk Berkes Dominik #199 kergette, aki egyelőre a biztonságot szem előtt tartva, de kitartóan üldözi versenytársait  (a fejlődését elnézve, hamarosan a tempó is megérkezik). Viktorok kisebb nagyobb műszaki problémákkal küzdöttek, emiatt nem igazán tudták hozni a megszokott formájukat, de reméljük a következő versenyre már sikerül orvosolni a problémákat.
Kategóriák szerint  a következő eredmény született:

Rövid pihenőt követően került sor a második futamra, ahol már némileg enyhülni látszott a 30 fok  feletti hőség.
Versenyzőinket megszánta az időjárás, így a futam végéig egy felhő takarta a tűző napot, amit megkönnyítette a forrósághoz az idei évben még nem szokott motorosok életét.
A második futam rajtja izgalmasra sikeredett, bár Kiss József és Michalek Máté elhúzni látszott a rajtegyenesben, de a fordulóban már szinte együtt kanyarodtak Varga Leventével. A fordulóból végül Józsi került ki győztesen , őt Levente követte, és szorosan mögötte Máté motorozott. A 3. körben Máté átvette a második helyet, és szorosan Józsi nyomában volt a futam háromnegyed részéig, de a kondi nem tartott ki végig, így inkább a biztonságosan motorozható második helyet tartotta meg a testi épsége megőrzése érdekében. Harmadik helyen Berkes Maximilán ért célba. A sport 140 kategória győztese ismét Varga Levente lett, őt Jelenek Viktor követte, majd Berkes Dominiknak lenghetett a kockás zászló. Műszaki hiba miatt sajnos Szabó Viktor nem tudott rajthoz állni.

Íme a 2. futam eredménye:

 Összesítésben a következő eredmény született:


A pitbike-osok második futamát követő motocross futamon eleredt az eső, amely aztán olyan intenzitásba kezdett, hogy a hátralévő futamokat törölni kellett.
A díjkiosztó is kalandosra sikeredett, ugyanis az eső elárasztotta az egész pályát, depót, de még az ajándékokat is. A remek rendezőgárda azonban itt is uralta a helyzetet, így mindenki megkaphatta a nap végén a méltó jutalmát.
Ezúton is köszönjük a Gulf Hungary  ajándékát, melyet a díjkiosztón vehettek át a győztesek!

Köszönjük Noelring! Zanócz Roland és csapata! Remekül éreztük magunkat!

Ui.: Nagykanizsán találkozunk! Gyertek minél többen!


Képeket itt találtok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése